Vitrázsrúd, Café rúd

Ablakra szerelhető (műanyagra is) vitrázs rudak különböző színben, méretben. Ablakra, illetve falra szerelhető Café rudak különböző méretben, színben, különböző végdísszel.

Vitrázsrúd, Café rúd

Kovácsoltvas jellegű karnisok

A legkedveltebb karnisfajta, létezik 16 mm, 20 mm, illetve 25 mm átmérőjű rúddal, az olcsóbb árfekvést keresők is széles választékot találnak belőle. Színben fekete, króm, matt króm, arany, arany antik, és ezek variációja közül választhatnak, rengeteg végdísszel. Egy, illetve két sínes változatban, akár mennyezetre szerelhető tartóval, illetve saroktoldóval is, nemcsak derékszögű sarokba. Karikával, vagy belső csúszkás rúddal is választható, egyszóval, ha emellett döntünk, variációs lehetőségeink száma végtelen.

Kovácsoltvas jellegű karnisok

Fa rúdkarnis

Néhány éve még uralta a piacot, mára kissé vissza szorult, de kedvező ára, és jó tulajdonságai (a fa természetessége, melegsége) miatt ma is sokan választják ezt a karnisfajtát. Létezik 20 mm, illetve 28 mm átmérőjű változatban, különböző színekben, és akár 3 sínessé is bővíthetjük őket a duplázó sínek segítségével. Fenyő, natúr, világos tölgy, cseresznye, tölgy, dió, wenge színekből csemegézhetünk.

Fa rúdkarnis 1 Fa rúdkarnis 2

Alumínium profilok

Ez egy igazi kaméleonrendszer,bármit kívánhatunk tőle tudja teljesíteni. Srapabíró, jó csúszású, elhúzószerkezettel is felszerelhető, és tépőzáras előlappal is rendelhető. Egy-két, illetve három sínes változata is egyaránt kapható. Szerelhető mennyezetre és oldalfalra. Különleges tulajdonsága még a jól hajlíthatósága, mert bástya és boltíves hajlítása is egyaránt lehetséges.

Alumínium profilok

Lapfüggöny karnisok

Létezik 2-3-4-és 5 sínes verziója, melyek mennyezetre és oldalfalra egyaránt szerelhetőek. Ezen felül még elhúzószerkezettel is rendelkeznek a könnyű mozgathatóság érdekében. Három színben rendelhetőek: fehér, réz és króm matt.

Lapfüggöny karnisok 1 Lapfüggöny karnisok 2 Lapfüggöny karnisok 3

Raffrolók

Mennyezetre és oldalfalra is szerelhető tépőzáras rolókarnisok, melyek gyöngyláncos felhúzószerkezettel vannak ellátva. Jellemzőjük még a méretbőség, mert bármilyen méretű ablakra felszerelhető.

Raffrolók 1 Raffrolók 2 Raffrolók 3 Raffrolók 4

Fatöltéses műanyag karnisok

1, 2, 3 sínes standard méretű mennyezeti karnisok, melyhez van oldalfalra szerelhető távtartó is. Rengeteg helyen találkozhatunk vele, bár mi inkább az alu sínes megoldást szeretjük, az ugyebár mégsem műanyag, a végtelenségig variálható, és szinte egy árban vannak.

Fa előlapos karnisok

Egy, illetve két sínes változatban, valódi fa előlapokkal kapható, különféle színekben, formákban, oldalfalra is szerelhető, inkább a klasszikus stílus kedvelőinek ajánljuk.

Modern alukarnisok

Létezik domború "S" formájú típusa, mely mennyezeti és oldalfali szereléssel, egy-illetve két sínes változatban, matt szürke színben rendelhető. E kategórián belül található még úgynevezett "letisztult" modern alukarnis, amely szintén szerelhető mennyezetre és oldalfalra egyaránt, egy-illetve két sínes változatban és háromféle színben rendelhető. Szintén ehhez a típushoz tartozik még egy olyan verziójú karnis, amely különböző modern végzáróval rendelkezik. Ez a karnis pedig két színben rendelhető.